Maaseudun rauhassa, Alajärven rannalla sijaitseva Nelimarkka-museo avattiin vuonna 1964. Taiteilijaprofessori Eero Nelimarkan (1891–1977) rakennutta­ma ja hänen ystävänsä, arkkitehti Hilding Ekelundin (1893–1984) suunnittelema museo toimii Etelä-Pohjanmaan taiteen vastuumuseona.

NELIMARKKA-MUSEO

Maaseudun rauhassa, Alajärven rannalla sijaitseva Nelimarkka-museo avattiin vuonna 1964. Taiteilijaprofessori Eero Nelimarkan (1891–1977) rakennutta­ma ja hänen ystävänsä, arkkitehti Hilding Ekelundin (1893–1984) suunnittelema museo toimii Etelä-Pohjanmaan taiteen vastuumuseona.

Museon tehtäviin kuuluu Eero Nelimarkan taiteen esittämisen ja tutkimuksen lisäksi eteläpohjalaisen taiteen tunnetuksi tekeminen, asiantuntijapalvelut sekä taidekasvatus. Nelimarkka-mu­seossa järjestetään taidenäyttelyitä, työpajoja ja tapahtumia kaiken ikäisille. Lisäksi museo ylläpitää kansainvälistä taiteilijaresi­denssiä.

Museorakennuksen vieressä sijaitsee 1800-luvulla rakennettu Eero Nelimarkan isän synnynkoti. Museon toimintaan kuuluu myös kiinteästi sen lähellä sijaitseva Eero Nelimarkan rakennuttama ateljeehuvila Villa Nelimarkka (1932) sekä Alvar Aallon suunnittelema Villa Väinölä (1926), joka sijaitsee Alajärven keskustassa.

NÄYTTELYT JA TAPAHTUMAT

Nelimarkka-museon perusnäyttelyssä on aina esillä Eero Nelimarkan teoksia vaihtelevin teemoin. Lakeusmaisemistaan tunnetun taiteilijan tarkkanäköiset hen­kilökuvat, kaupunkimaisemat sekä uskon­nolliset aiheet valottavat Nelimarkkaa myös historiallisena henkilönä. Museossa sijaitsee Eero Nelimarkan ateljeehuone, jossa taiteilijan saattoi nähdä työsken­telemässä aina viimeisiin vuosiinsa saakka.

Nykytaiteeseen painottuvat vaihtuvat näyttelyt tuovat esiin sekä valtakunnallises­ti että alueellisesti merkittävien tait­eilijoiden tuotantoa.

Kesäisin museossa toimii pieni kahvila Café de Nelimarkka. Museokauppa Neljän mar­kan putiikki palvelee ympäri vuoden.

Museosta voi varata ryhmäopastuksen näyttelyihin. Opastuksia voidaan räätälöidä toiveiden mukaan ja vierailuun voidaan liittää myös näyttelysisältöihin liittyvä työpaja. Osaan näyttelyistä voi tutustua myös erilaisten verkkonäyttelyiden ja -opastusten välityksellä.

Museon tilat sopivat myös konserttien tai kokousten järjestämiseen

INFO

Nelimarkka-museo
Pekkolantie 115
62900 Alajärvi

www.nelimarkka-museo.fi

Avoinna

Ti-pe 11-17
La 12-16
Su 12-17
Ma suljettu


Liput: 6€ / 4€ / Museokortti

Alle 18-vuotiaat maksutta

OPASTUKSET

Opastuksen kesto on noin 45 minuuttia ja sisältö sovitaan ryhmän toiveiden mukaan. Opastuksessa voidaan kiertää koko museo tai keskittyä joko pysyvään tai vaihtuvaan näyttelyyn, jolloin aika jakautuu näyttelyiden välillä. Varaathan opastuksen etukäteen.

1-10 henkilön ryhmä 20€ + pääsymaksut
11 tai useampi henkilö 30€ + pääsymaksut

Museokauppa & kahvila

Nelimarkka-museosta on mahdollista varata myös leivoskahvit vierailun yhteyteen. Museon nimikkoleivoksen voi nauttia museon Café de Nelimarkassa ennen tai jälkeen vierailun.

Tarjolla myös muita herkkuja!

Museon yhteydessä toimii pieni museokauppa Neljän markan putiikki, josta voi ostaa taidejulkaisuja, postikortteja sekä muita mukavia muistoja museovierailusta.

Lisätietoja, varaukset ja opastukset: p. 040 5598327, sähköposti: info@nelimarkka-museo.fi